Winter in en rond Saas-Fee

Saas-Fee ligt samen met Saas-Grund, Saas-Almagell en Saas-Balen in het Saasdal. Met een speciale skipas en skibus kan je naar al deze dorpjes gaan om te langlaufen en snowtubing te doen. Je kan er uiteraard ook op de pisten skiën en snowboarden. Tussen de verschillende vakantieplaatsen rijdt skibus Saas van 7.00u tot 19.00u.

Het hoogst gelegen skigebied rond Saas-Fee is Allalin, 3500 m. Bij mooi weer heb je hier een adembenemend uitzicht op 13 sneeuwtoppen van meer dan 4000 m hoog. De berg Allalin heeft drie wereldrecords: hoogste ondergrondse bergbaan, hoogste draaiende restaurant en grootste ijspaviljoen ter wereld.

De nieuwe Felskinnbaan brengt je in acht minuten van 1800 m naar 3000 m. Het skigebied bestaat uit brede carvingpisten en er is een Freestyle-Park, halfpipe, kickers, rails en snowbar. Bergrestaurant Morenia is dé ontmoetingsplaats voor skiërs en snowboarders.

De Längfluhbaan brengt je naar de 2870 m hoge Gletsjerberg. Onder de nieuwe stoeltjeslift van Längfluh zie je aan de rechtse kant de Weisse Perle. Sensatie op de hobbelige piste!

De baan van Spielboden brengt je van 1800 m naar 2447 m. Op het terras van het restaurant heb je soms meer zin om in het zonnetje te blijven liggen, dan terug de ski’s aan te trekken!

Terwijl het skigebied Plattjen skiplezier biedt vol afwisseling is zonneberg Hannig enkel geschikt om een 500 m lange afdaling te doen met de slede. Van op een zonovergoten berg kan je genieten van een panorama op de gebieden Plattjen, Felskinn, Allalin, Längfluh en Spielboden.

Activiteiten in de winter

Skiën, snowboarden, tourski, wandelen, sneeuwschoenwandelen, langlaufen, Gorge Alpine, ijsklimmen, ijsschaatsen, rodelen, snowtubing, ijspaviljoen, fakkelwandelingen, wijndegustatie, tennis, badminton, boulderen, wellness, zwemmen, winkelen, Saaser Museum, bakkerijmuseum...

Live beelden

Saas-Fee dorp

Saas-Fee dorp

Kreuzboden, Saas-Grund

Kreuzboden, Saas-Grund (2400 m)

Station Alpin Express

Station Alpin Express (1790 meter)