Zomer in en rond Saas-Fee

Saas-Fee ligt samen met Saas-Grund, Saas-Almagell en Saas-Balen in het Saasdal. Met een wandel- of belevenispas en de postbus kan je naar al deze dorpjes gaan om te wandelen en alle zetel- en kabelliften te nemen. Tussen de verschillende vakantieplaatsen rijdt de postbus.

In het Saasdal kan je heel wat ontdekken. Een must is de Allalin, met de hoogste ondergrondse bergmetro, het hoogste draaiende restaurant en het grootste ijspaviljoen ter wereld.

Een verfrissende belevenis in de zomer is een wandeling over de eeuwige sneeuwvelden en gletsjers aan Felskinn op 3000 m hoogte en Morenia op 2500 m.

Op Längfluh hebt u een ongelooflijk zicht op de Mischabelketen met de hoogste bergen van Zwitserland. En wanneer u marmotten wil spotten van heel dichtbij moet u op Spielboden zijn, waar die lieve beesten uit je hand komen eten. Elk kind kan je op die manier tot een bergtocht verleiden naar 2447 m hoogte.

Andere panorama’s ontdek je op Plattjen, Hannig, Heidbodme, Furggstalden, Kreuzboden, Hohsaas en Mattmark. Er is een 350 km aan wandelwegen, van gewone bergwandelingen tot historische wandelwegen en van educatieve paden tot een wellness- en funweg. Elk dorp heeft zijn dorpswandeling en excursies voor kinderen en het hele gezin.

Sportieve avonturen beleef je in de Gorge Alpine, een adembenemende weg tussen Saas-Fee en Saas-Grund; op één van de Via Ferrata’s, een klimpad dat beveiligd is met ladders en kabels waaraan je je veilig kan zekeren of in het avonturenbos in Saas-Fee, waar je van boom tot boom gaat via hangbruggen, lianen en klimtouwen. Er zijn ook 3 steptrajecten om naar beneden te flitsen. Voor de mountainbiker is er een netwerk van fietsroutes met een lengte van ca. 70 km.

Voor de geoefende bergsporter is er het alpinisme. Het Saasdal is een paradijs voor de bergsport. Er zijn ook scholen voor bergbeklimmen. Met een ervaren berggids kan je naar de top van een berg van meer dan 4000 m hoog!

Tenslotte kan je in Saas-Fee ook skiën en snowboarden in de zomer. Voor de snowboarders is er het Snowpark op rails, de halfpipe en de snowcross op kickers.

Andere sportmogelijkheden zijn golf met zijn 9 holes, verschillende balsporten, Nordic Walking en enkele Vitaparcoursen.

Activiteiten in de zomer

Gletsjer- en zomerski, gletsjerwandelingen, bergwandelingen, excursies, animatieprogramma, slecht weer programma, Gorge Alpine, Via Ferrata, avonturenbos, rodelen, mountainbiken, steppen, alpinisme, golven, voetbal, basketbal, volleybal, tennis, badminton, beachvolleybal, minigolf, pit-pat, pétanque, vitaparcours, nordic walking, cultuur, gastronomie, wellness, wijnspoor, dorpswandelingen, weekmarkt, dagtochten naar Zermatt, Brigerbad, Leukerbad en Stockalper-slot Brig...

Live beelden

Saas-Fee dorp

Saas-Fee dorp

Kreuzboden, Saas-Grund

Kreuzboden, Saas-Grund (2400 m)

Station Alpin Express

Station Alpin Express (1790 meter)